Nyttig information


Indkøbsmuligheder og restauranter lige i nærheden. Rige muligheder for dykning, sea-cruise ture og mange seværdigheder. Der er 11 lejligheder i huset, hvoraf de 5 er ejet af danskere, hvorfor der ofte vil være andre danske børn til stede, eller mulighed for at flere danske familier kan tage af sted sammen på ferie

Liznjan er første gang nævnt i historiebøgerne i år 990, og er en hyggelig lille fredfyldt by med ca. 2.000 indbyggere, som endnu ikke er overrendt af turister. Byen er under udbygning, men ifølge kroatisk lov, må der ikke bygges i sommermånederne. Indenfor en radius af ca. 400 m fra lejligheden finder du 2 restauranter og en cafe. Endvidere er der en lille lokal købmand med frisk kød/pålæg m.m. Der findes ca. 27,6 km. kyst her, hvor du stadig kan finde en del uberørte strande."

Halvøen Istrien er populær pg.a. vejret som er skønt - om sommeren kommer temperaturen op på godt tredive grader - der er masser af strande, mange seværdigheder, små fiskelejer, og masser af vandsport. Istrien er et fortrinligt udgangspunkt for små udflugter på vandet, for eksempel til de italienske byer Venedig, Trieste og Nationalparken Brijnui (Tito´s øer) med den zoologiske have. Se også
www.istra.hr

Et besøg i én af de mange smukke små byer, som Kroatien er rig på, betyder mange gange en rejse tilbage i tiden. Mange byer stammer fra middelalderen, og det er der stadig meget, der minder én om. I alle byerne finder du både mange historiske minder og kønne, små havne med hyggelige fortovscaféer og restauranter.

Medulin - 2 km. fra lejligheden, er et hyggeligt lille ferieområde med ca. 1.700 indbyggere og herudover huser byen i turistsæsonen mange tusinder turister. Byen var oprindeligt en gammel fiskerby men er med tiden blevet et populær feriested. Byen har masser af atmosfære, strandpromenade, barer og et stort udvalg i restauranter. Se f.eks. også Windsurfing i Medulin:
www.windsurfing.hr eller dykning.

Byen Pula, som kun ligger 12 km. fra lejligheden, er en by fra klassikken, med et amfiteater/ arena fra det første århundrede efter Kristi fødsel. Her kan man bl.a. opleve kendte navne optræde indenfor bl.a. musikken. eller Aquarium og paintball: www.paintball-pula.hr

Op langs vestkysten, ca. 40 km. fra lejligheden finder du den maleriske by Rovinj, en af de mest romantiske kystbyer, men samtidig en aktiv fiskerby. Byen er beliggende på en lille ø, som er forbundet med fastlandet, og er kunstnernes by. I de små sidegader finder du kunstnernes små atalier og på hovedgaden udstiller de lokale kunstnere deres arbejder.

Forsætter du ca. 20 km. nord på langs vestkysten fra Rovinj kommer du til byen Vrsar - afstand til lejligheden ca. 60 km. Vrsar er en lille charmerende fiskerby med en særlig atmosfære, og en historie der rækker tilbage til den romerske koloni Ursaria. Byen ligger ned til havnen og er bygget op på bjergsiden, hvor man fra toppen finder en fantastisk udsigt ud over havet. I byen finder man Mariakirken (1200 tallet) som er en af de mest værdifulde romanske bygninger på Istrien.

Afstand: Klippe natur strand: 600 meter. Medulin: 2 km - her finder man Istriens eneste naturskabte sandstrand - perfekt til mindre børn. Badeland, tivoli, marked og strandpromenade. Pula: 12 km - arenaen og andre seværdigheder fra romertiden.
Fra danske grænse til Liznjan: 1.600 km.
Fra den Slovenske grænse og ned til lejligheden: 150 km.
Du kan også vælge at flyve derned til Pula lufthavn, som kun ligger ca. 10 km. fra lejligheden.

Skriv for yderligere information!